Service afspraak NL
Terug naar overzicht
Volgende nieuwsbericht

Een passend citaat van Steve Jobs: “Geweldige zaken worden nooit door één persoon gedaan. Ze worden gedaan door een team van mensen.” Wij zijn van mening dat je met de juiste samenwerking elkaar kunt versterken. In samenwerking met het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV) en Opel Nederland hebben wij een trainingsvoertuig van optische- en geluidssignalen voorzien van signalering.

Het NIV is een CCV erkend opleidingsinstituut en een landelijk opererende organisatie met drie geheel eigen verkeersveiligheid centra met testbaan. Het NIV geeft al sinds 1999 rijvaardigheidstrainingen aan particulieren, bedrijven en overheidsinstanties. Met de nieuwe Opel Grandland X worden specialistische rijtrainingen gegeven aan hulpdiensten (brandweer, ambulance, politie), milieucontrolediensten, ministeries en bloedbanken. De chauffeurs leren defensief rijden, omgaan met licht- en geluidsignalen (OGS) en krijgen extra rijvaardigheidstrainingen, zoals een slipcursus. De deelnemers moeten uiteindelijk defensief en met inachtneming van alle wet- en regelgeving in een noodsituatie kunnen handelen. Het is bewezen dat de trainingen bijdragen aan de verkeersveiligheid en expertise van de chauffeurs.

nFORCE lichtbalk  
Door de speciale LED techniek van deze lichtbalk wordt een extreem hoge attentie waarde gegarandeerd. Deze techniek in combinatie met de behuizing garandeert daarnaast een uiterst lange levensduur van maar liefst 10 jaar! De harde lenzen maken deze lichtbalk minder krasgevoelig en windruis wordt tegengegaan door de speciale vorm van de hoeken.

Binnen deze lichtbalk bevinden zich dubbele LED’s van amber en blauw. Ook zijn er richtingaanwijzers geïntegreerd om te voldoen aan de CROW-richtlijnen. De alley lights aan de zijkanten en de werkverlichting aan de voorzijde zorgen voor extra verlichting in de avonduren. Door middel van speciale montagerubbers is de lichtbalk geplaatst op de dakrail van het voertuig.

Grillflitsers
In de grill zijn de mpower® fascia flitsers gemonteerd, welke beschikken over een unieke en innovatieve siliconen behuizing. Hierdoor is de weerstand tegen steenslag en krassen veel groter en door de verbeterde afdichting komt er geen vocht in het licht. Naast deze grote voordelen ten opzichte van de traditionele flitsers, is ook de lichtopbrengst groter. Deze flitser paste ook nog eens perfect in de grill! 

Geluid
Binnen dit voertuig is een kleine, compacte versterker ingebouwd. Deze is geprogrammeerd en aangesloten op de speakers. De speakers zijn 50 Watt high output speakers die door zijn compacte afmeting eenvoudig achter de grill van het voertuig gemonteerd kon worden.

Bedienpaneel
Om alle signalering te kunnen bedienen is het voertuig uitgerust met het bedieningspaneel DLC8000. Middels één compact scherm heeft de gebruiker de volledige controle over alle ‘accessoires’ van het voertuig. De schakelaars zijn voorzien van achtergrondverlichting en van symbolen en teksten.


Wij zijn trots op deze samenwerking met het NIV en Opel en kijken er naar uit om deze in de toekomst verder voort te zetten. 
Klik hier als u benieuwd bent naar de mogelijkheden van een professionele training van het NIV.

Deel nieuwsbericht
Top