Service afspraak NL
Terug naar overzicht
Volgende nieuwsbericht

Iedereen heeft ze wel eens voorbij zien rijden: de haakarm voertuigen van de brandweer. Momenteel staan er een aantal nieuwe levensreddende voertuigen in de werkplaats van Marelko. Hier worden zij voorzien van de herkenbare striping en signalering. In een prettige samenwerking met Mercedes-Benz Trucks en HIAB wordt ervoor gezorgd dat deze voertuigen voor verschillende veiligheidsregio’s weer de weg op kunnen.

De oplossingen

Marelko zorgt ervoor dat de brandweer op de veiligste manier hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Centraal hierbij staat de eerste stap van Marelko's vijf stappen naar veiligheid: ‘De juiste oplossing op de juiste plaats’. Allereerst moet gedacht worden aan de akoestische signalering. De voertuigen worden uitgerust met een set Martin Hoorns, waardoor ze tot in de verte al te horen zijn door de herkenbare tweetonige sirene. In combinatie met de amber/blauw gecombineerde zwaailampen die bovenop de cabine geplaatst zijn én de krachtige flitslampen in de grille, is de veiligheid van de brandweer op én langs de weg optimaal gegarandeerd.

Aan de achterzijde van de cabine zijn twee krachtige Sobrite werklampen gemonteerd. Deze genereren een enorme lichtopbrengst van 7000 lumen per lamp. Door deze werklampen is de brandweer zeker van een verlichte omgeving; ideaal tijdens nachtdiensten!

Voor de bediening van de signalering is het gebruiksvriendelijke voertuigbeheersysteem 'GO112' in de cabine gemonteerd. Met de GO112 heeft de bestuurder de beschikking om de akoestische en optische signalering zoals gewenst te bedienen. Zélfs de werklampen aan de achterzijde van het voertuig zijn ondergebracht in dit handige systeem. Met andere woorden, de volledige controle van de in- en opgebouwde ‘accessoires’ zijn ondergebracht op slechts één scherm!

Op dit moment zijn de eerste twee haakarm voertuigen voor veiligheidsregio Twente en Noord-Holland-Noord voorzien van signalering. In de nabije toekomst zullen nog een tiental voertuigen volgen, die Marelko ook van de voertuig gebonden veiligheid gaat voorzien. Hierbij stelt Marelko de vijf stappen naar veiligheid altijd centraal:

  1. De juiste oplossing op de juiste plaats
  2. Deskundige montage en installatie
  3. Tijdkundig en vakkundig onderhoud
  4. Zorgvuldig projectmanagement
  5. Een snelle servicedienst

Deel nieuwsbericht
Top