Service afspraak NL
Terug naar overzicht
Volgende nieuwsbericht

Recentelijk heeft Provincie Noord-Holland haar weginspecteurs voorzien van nieuwe voertuigen. Dit hebben wij, in samenwerking met Ebo van Weel, mogen verzorgen. Waar Ebo van Weel zich gericht heeft op de Autodrips, daar hebben wij ons volledig gericht op de optische signalering van de voertuigen. 

Xpert SL lichtbalk
De voertuigen zijn uitgerust met de Xpert SL lichtbalk. De lichtbalken zijn uitgerust met amber LED modules op de hoeken, extra richtingaanwijzers naar de voor- en achterzijde, extra flitsers naar de voor- en achterzijde voor een verhoogde attentiewaarde en een extra remlicht in het midden van de balk naar de achterzijde toe. 

Secundaire signalering
Om de Xpert SL lichtbalk te ondersteunen zijn er, in de grill van de voertuigen, extra flitsers gemonteerd in de vorm van model 4-10415. De extra grillflitsers zullen de attentiewaarde op en naast de weg verhogen, resulterend in een verhoogde veiligheid bij werkzaamheden.

Camerasysteem
Tot slot zijn de voertuigen uitgerust met een DS2 camerasysteem. Dit is een tweezijdig camerasysteem dat niet alleen HD-videobeelden vastlegt, maar deze beelden combineert met de O.B.D. van het voertuig waardoor ook onder andere snelheden op het beeld worden vastgelegd. Deze gegevens worden samengebracht in één compact systeem wat het hele voertuig monitort en kan op afstand bekeken en geanalyseerd worden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om situaties te reconstrueren, wat wagenparkbeheerders van essentiële informatie voorziet. Aan de hand van deze informatie kunnen risico’s worden geïdentificeerd voor zowel de bestuurder als passagier, prestaties van de bestuurder kunnen worden verbeterd wat resulteert in verhoogde veiligheid en kostenreducering.

GO112
Natuurlijk dient de weginspecteur de signalering ook te kunnen bedienen, daarom is elk voertuig uitgerust met hét voertuigbeheersysteem voor hulpverleningsvoertuigen en andere speciale voertuigen: de GO112. De GO112 is een touchscreen, die de gebruiker met slechts één scherm de volledige controle geeft over alle ‘accessoires’ van het voertuig.

In samenwerking met Ebo van Weel is tevens een oplossing bedacht om de GO112 en de autodrip vloeiend samen te laten werken. Een speciale GO112-module maakt het mogelijk om buiten het voertuig de signalering en de DRIP te bedienen middels een speciale app op bijvoorbeeld een smartphone of tablet.

We zijn trots dat we samen met Ebo van Weel dit project hebben mogen uitvoeren voor Provincie Noord-Holland en we wensen de weginspecteurs veel veilige kilometers toe.

Deel nieuwsbericht
Top