Service afspraak NL
Terug naar overzicht
Volgende nieuwsbericht

Bij Ambulancedienst Oost zijn ze naast de geleidelijke invoering van de Martin Hoorns, ook gestart met een pilot voor verbetering van de optische signalen. Tijdens het symposium van Instituut Fysieke Veiligheid heeft de heer Arrand Klein een presentatie gegeven over de Martin Hoorn en over de pilot met de blauwe lamp.
Klik hier om de presentatie te zien.

De dakset die gemonteerd is op de ambulance voertuigen is de nFORCE dakset. Door de speciale LED techniek zorgt de nFORCE niet alleen voor een extreem hoge attentiewaarde tijdens een spoedrit, maar eenmaal ter plaatse kan door middel van de multi-color LED techniek, ook nog eens de gehele omgeving rondom het voertuig helder verlicht worden. De nFORCE is daardoor dus óók de oplossing voor de inzetten tijdens de nacht.

In de grill is door middel van speciale steunen, tweemaal flitsermodel 4-10016 in het blauw gemonteerd. Deze unieke LED flitser is maar 10mm dun en steekt daardoor aanzienlijk minder uit dan traditionele (LED) flitsers. Het voordeel hiervan is dat er minder snel tegen de flitser gestoten wordt en de bijkomende schade beperkt blijft. Ondanks dat de flitser erg plat is, zit het knipperrelais intern en doen de zes stuks generatie 3 high-power LED's uitstekend hun werk.

Op de linker- en rechterzijde van het voertuig is flitsermodel 4-1548 in zowel amber als blauw gemonteerd. Deze flitser is ondanks zijn afmetingen (85x55x28) een echte krachtpratser. De flitser heeft zes stuks generatie 3 high-power LED's en laat u versteld staan van zijn extreem grote lichtopbrengst en lichtspreiding. 

We zijn trots dat wij een rol kunnen spelen om de werkzaamheden van Ambulancedienst Oost op het gebied van veiligheid te kunnen verbeteren. Wij wensen hen veel veilige kilometers toe!

Deel nieuwsbericht
Top