Service afspraak NL
Terug naar overzicht
Volgende nieuwsbericht

Begin dit jaar vond een meerderheid van de Tweede Kamer al dat het wagenpark van Rijkswaterstaat uitgerust moet worden met dashcams. Het wordt door veel politici gezien als een goed middel in de strijd tegen ‘verkeershufters’. Bij Marelko vinden we dat iedere professionele weggebruiker uitgerust moet zijn met een camerasysteem op het voertuig, alleen al om de voordelen die deze met zich meebrengt. Daarom hebben we nog meer camerasystemen aan ons assortiment toegevoegd.

Een op maat camerasysteem voor uw voertuig

Met deze assortimentsuitbreiding zorgt Marelko voor op maat camerasystemen voor uw voertuig. Een simpele uitvoering is één of twee camera’s gekoppeld aan een monitor in het voertuig. Een volgende stap is het koppelen van een ‘Mobiel Digital Video Recorder’ (DVR), welke de videobeelden van de camera’s vastlegt en het mogelijk maakt deze te exporteren. Hierdoor kunnen beelden worden gebruikt voor evaluatie, controle en als bewijslast. Ook voor de DVR’s geldt dat verschillende versies mogelijk zijn, afhankelijk van de situatie waarvoor deze nodig zijn. Zo kunnen op de krachtigste DVR versie wel zestien camera’s worden aangesloten. Verder zijn softwarepakketten beschikbaar die u de mogelijkheid biedt om het beeld op afstand te bekijken, screenshots te maken en bepaalde vlakken in het beeld te ‘blurren’. Een op maat gemaakt camerasysteem is om eerder genoemde redenen interessant voor bijvoorbeeld wegeninspecteurs in de strijd tegen ‘verkeershufters’ of ter controle voor het wegdek, voor de politie als bewijslast en uiteraard incidentmanagent. Een voorbeeld van een systeem is de DS2.

Situaties reconstrueren met DS2

DS2 is een camerasysteem dat niet alleen HD-videobeelden vastlegt, maar deze beelden ook combineert met ‘fleet telematica’ en operationele voertuiggegevens. Door de ingebouwde GPS en G-force sensoren wordt de hele route vastgelegd en worden acties zoals hard remmen of scherpe bochten vastgelegd. Deze gegevens worden samengebracht in één compact systeem dat het hele voertuig monitort en op afstand bekeken en geanalyseerd kan worden. Zo kunnen gebeurtenissen gereconstrueerd worden wat bijvoorbeeld wagenparkbeheerders en wegeninspecteurs van essentiële informatie voorziet. Zo kunnen risico’s worden geïdentificeerd, prestaties worden verbeterd en kunnen aanvaringen, verzekerings- en operationele kosten gereduceerd. De wegeninspecteur kan het beeldmateriaal gebruiken om het wegdek of berm te controleren, maar ook als bewijslast in de strijd tegen de ‘verkeershufter’.

De voordelen

  • Het belangrijkste voordeel is de verhoogde veiligheid die deze camerasystemen met zich meebrengen. Deze geven de bestuurder zicht op plekken die normaal niet gemakkelijk of helemaal niet zichtbaar zijn.
  • Tevens bieden de systemen bijvoorbeeld wagenparkbeheerders, wegeninspecteurs, hulpverleningsdiensten en elke andere professionele weggebruiker grote voordelen. Zo kunnen gereden trajecten volledig gereconstrueerd worden door de combinatie van beeld, een interactieve Google-maps kaart en voertuiggegevens.
  • Middels de software kunnen screenshots gemaakt worden, bepaalde vlakken worden ‘geblurd’ en nog veel meer.
  • Zo kunnen (risicovolle) situaties worden herkend en geanalyseerd wat operationeel weer voordelen met zich meebrengt. Zoals eerder benoemd, allemaal essentieel voor evaluatie, controle en bewijslast.

Ziet u ook de voordelen met betrekking tot voertuig gebonden veiligheid? Weer één stap dichterbij de veiligheid die Marelko u biedt.

Deel nieuwsbericht
Top