Service afspraak NL
Terug naar overzicht
Volgende nieuwsbericht

Hoe hebben wij dit gerealiseerd?
We hebben voor een aantal ambulance voertuigen gebruik gemaakt van een nieuw concept waarbij bijna alle extra schermen etc. van het dashboard verdwijnen.

Video interface
Bij dit concept wordt er gebruik gemaakt van een video interface. Deze interface zorgt er voor dat de geïntegreerde pc bedient kan worden van het bestaande scherm van de auto zelf. Hierdoor is het niet nodig om voor de pc een extra scherm te installeren en kan alles bedient worden vanaf één scherm, zoals onder andere de optische en akoestische signalering (bijv. flitsers, dakset, sirenes) maar ook bijvoorbeeld de stand kachel van de auto. Ook worden de meldingen die binnen komen op het scherm weergegeven.

PTT-button
In het voertuig wordt ook een mobilofoon geïnstalleerd, deze wordt weggewerkt in het voertuig. Alleen word de mobilofoon niet meer bedient door een spreeksleutel maar door de “One Button Interface” die wordt aangesloten op de PTT-button (Push To Talk button) op het stuurwiel van het voertuig. Wanneer er gecommuniceerd moet worden hoeft alleen de PTT-button ingedrukt te worden, waardoor beiden handen aan het stuurwiel kunnen blijven. Het geluid van de mobilofoon word gegeven door de bestaande speakers van het voertuig. Als er geen PTT-button aanwezig is kan er naar de oplossing worden gekeken waar er gebruikt wordt gemaakt van een car-kit.

 Door middel van de video interface en de PTT-button hoeven er minder handelingen te worden uitgevoerd op verschillende knoppen of schermen. Hierdoor kunnen de handen beter aan het stuur worden gehouden en kan er beter worden gefocust op de weg.

FSP-panel
Ook is het voertuig voorzien van een FSP-panel die is verbonden op het GO-112 bediensysteem. Bij de ambulance voertuigen is deze bevestigd tegen het dak. Het FSP-panel is met name van belang wanneer een stilstaand voertuig een PRIO melding krijgt. Wanneer het voertuig wordt gestart duurt het een aantal seconden voor de pc is opgestart, dan kan er gebruik worden gemaakt van het FSP-panel om de signalering te bedienen. Ook een storing van de pc staat op dit moment  de inzetbaarheid van het voertuig niet in de weg.

Middels de combinatie van deze interfaces etc. wordt er voor gezorgd dat de veiligheid van de bestuurders en andere weggebruikers zo goed mogelijk wordt gewaarborgd!

Onderstaand bijgevoegd foto’s van de ambulance voertuigen en de systemen om uw beeld te verduidelijken.

Link werking video interface: https://www.youtube.com/watch?v=HOPwmJXr2ZU

Deel nieuwsbericht
Top